Work Stage | Construction

Status | Pending

Client | Private 


The Glass Box Extension situated in London Bridge, London.

The brief was to extend upon the existing mansard roof to create an openable space throughout the year. The client wanted a space that can be sheltered in the winter and enjoyed in the summer. By using the existing parapet and surrounding walls as a base, the strategy was to fix an internally positioned light weight structure supporting a glass envelope. The addition of bi-folding doors along the parapet walls removed the boundary between internal and external space. The internally positioned structure allowed us to eliminate any cold bridging coupled with using solar reflective glass, we were able to achieve a high performance space throughout the winter.

General Elevations
General Layout Plans